Nieuws

« Terug naar het overzicht

Serious Request zet zich in voor de strijd tegen Malaria

Dit jaar zal 3FM zich met Serious Request voor de zesde keer inzetten voor een stille ramp, samen met het Rode Kruis. Dit jaar vraagt men met de benefietactie aandacht voor malaria.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze ziekte. Sinds 2002 heeft het Rode Kruis 13,5 miljoen muskietennetten gedistribueerd die bescherming bieden aan ruim 17,5 miljoen mensen. In de afgelopen drie jaar heeft het Rode Kruis 289.000 levens kunnen redden van mensen die als gevolg van malaria ziek werden.

Om het aantal dodelijke slachtoffers drastisch terug te dringen gaan in 2009 en 2010 honderdduizenden lokale Afrikaanse Rode Kruis vrijwilligers muskietennetten distribueren en voorlichting te geven. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken.

In 2008 bracht Serious Request in Nederland 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp.

Reacties

Beetje rare titel trouwens. Ze zetten zich natuurlijk in voor malaria-slachtoffers. Als ze zich voor malaria in gaan zetten houd ik de hand op de knip ;)

Reageer!









Tik het getal achter het tekstveld over (verplicht):
9612