Nieuws

Is er iets nieuws te melden over 3FM? Dan lees je het natuurlijk hier. Heb je nieuwtjes en andere tips die hier nog niet vermeld staan? Neem dan even contact met ons op.
Hieronder vind je de nieuwste berichten.

Berichten die ouder zijn kan je vinden in het archief.

3FM vanaf september, nieuwe programma's en meer

Vanaf begin september 2010 zullen er weer een aantal wijzigingen komen met betrekking tot de verschillende omroepverenigingen, en om die reden zullen er ook op 3FM een aantal zaken gaan veranderen. Hieronder een overzicht van wat er tot nu toe bekend is gemaakt. Deze lijst zal worden aangevuld als er meer bekend wordt.

- Rob Stenders stapt over naar Powned, wordt daar hoofd radio en gaat een programma maken op vrijdagmiddag 14-16 (in plaats van RabRadio) en vrijdagavond (in plaats van Der Rudy). Hij stopt met zijn programma tussen 12 en 14 uur.
- LLiNK zal verdwijnen uit het omroepbestel, waardoor Der Rudy op vrijdagavond zal moeten stoppen. Deze uren gaan dus naar Powned.
- Op zondagavond tussen 20 en 22 uur zal de KRO komen met het nieuwe programma PS Radio, gepresenteerd door Paul Rabbering en Sophie van den Enk. Dit programma zal gaan over liefde, seks en relaties.
- Frank Dane stapt over van Radio 538 naar 3FM, om daar de weekend-ochtendshow te gaan maken voor BNN (in plaats van Domien Is Wakker).
- Gerard Ekdom stopt met de Arbeidsvitaminen, die naar Radio 5 verhuizen. Gerard zelf gaat tussen 12 en 14 uur op 3FM het programma 'Effe Ekdom' maken.
- Tussen 10 en 12 uur zal BNN een vervanger voor de Arbeidsvitaminen gaan neerzetten in de vorm van @Work met Domien Verschuuren.

De volledige nieuwe programmering is te vinden op de site van 3FM: http://www.3fm.nl/nieuws/detail/346492/3FM-start-op-3-september-met-nieuwe-programma%E2%80%99s

Daarnaast wordt er binnen het NPO-pand gewerkt aan een nieuwe studio voor 3FM, die 2 etages onder de oude zal komen te zitten. Wanneer deze in gebruik gaat worden genomen is nog niet bekend.

Serious Request 2010: locatie & onderwerp

Ook aan het eind van dit jaar zal Serious Request weer plaats gaan vinden, en wel in Eindhoven! Daarnaast zal in december 2011 Leiden aan de beurt zijn.

Dit jaar zullen de (op dit moment nog onbekende) DJ's zich in het Glazen Huis in gaan zetten voor de problemen die ontstaan met aids in combinatie met kinderen in Afrika (dus kinderen die hun ouders hebben verloren door aids, maar ook kinderen die zelf ziek zijn).

In de komende maanden zal hierover waarschijnlijk meer over bekend worden.

Que Si Que No door Tjibbe Tjibsma

Wat krijg je als Michiel Veenstra drie weken geleden opeens zegt dat producer Tjibbe de nummer 1 hit van Jody Bernal moet gaan coveren? Nou, dan wordt dat gedaan en komt er ook een dramatisch slechte videoclip bij. Kijk en huiver!

Kristel van Eijk vertrekt naar Q-music

3FM DJ Kristel van Eijk die momenteel bijna elke werkdag tussen 4 en 6 uur 's nachts te horen is op 3FM zal vanaf 1 mei te horen zijn op Q-Music met een avondprogramma. Volgende week maakt ze al haar laatste show op 3FM.

Vanochtend kwamen 3FM collega's Domien en Michiel als eerste met het nieuws dat er iemand ergens naar over zou stappen, maar het bleef lange tijd onduidelijk om wie het ging, naar welk station deze persoon ging en of het niet toevallig toch een 1 april-grap was.

Meer informatie:
- Kristel op Twitter
- Kristels weblog

Zwolle komt met promofilm voor Serious Request

Na Leiden komt nu ook Zwolle met een promotiefilm teneinde het Glazen Huis naar hun eigen stad te halen.

Waar Leiden ervoor heeft gekozen om een wat informelere aanpak te gebruiken door middel van het coveren van een bekende 3FM-hit, kiest Zwolle ervoor om het serieuzer aan te pakken.

Eind april zullen we te horen krijgen wat 3FM als Glazen Huis-stad van 2010 heeft gekozen. Tot die tijd... een spannend muziekje dan maar?

Glazen Huis clip 17032010-2 final from Moving Stills on Vimeo.

Serious Request 2010 paar uur langer

Een nieuwtje voor de 3FM DJ's die dit jaar in het Glazen Huis van Serious Request kruipen: de missie wordt opnieuw met enkele uurtjes verlengd. Waar het marathon-trio dit jaar tegen de klok van 20.00 uur het Glazen Huis mocht verlaten, is dat aankomende december pas tegen 22.00 uur ’s avonds. Nederland 3-netmanager Roek Lips wil het populaire evenement op de finaleavond uitbouwen tot een avondvullende tv-show.

Tijdens Serious Request laten drie deejays zich opsluiten in een Glazen Huis waar ze vasten. Luisteraars kunnen tegen betaling verzoeknummers indienen. Het evenement groeide in vijf jaar tijd uit van een relatief kleinschalig initiatief in Utrecht tot een miljoenenproject en groot media-evenement. Het format voor Serious Request gaat nog steeds heel de wereld over.

Op televisie is Serious Request te zien tijdens de winterstop van De Wereld Draait Door, van 19.30 tot ongeveer 20.20 uur. Op de slotavond van Serious Request is het dus de bedoeling een grote liveshow te maken met veel muziek, reportages en natuurlijk een spanningsopbouw naar het moment dat de deejays het huis uit mogen en bekend wordt hoeveel geld Serious Request heeft opgebracht.

Bron: Zappen.Blog.nl

Goedlopende 3FM-programma's verdwijnen mogelijk

Goedlopende 3FM-programma's moeten later dit jaar mogelijk verdwijnen. Dat zegt 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers in Spreekbuis. "BNN krijgt meer uren en Powned komt er nieuw bij. Aan de ene kant is dat leuk, want nieuw bloed is verfrissend. Het betekent echter ook dat er bestaande uren, en dus ook programma's, moeten verdwijnen, inclusief goed lopende shows. Dit vergt vele uren van nauwgezet overleg."

Mutsaers is momenteel druk bezig met de gesprekken over de nieuwe zenderindeling per 1 september. Daarnaast worden er plannen gemaakt voor de verbouwing van de 3FM-studio. Wanneer die plannen definitief zijn, is nog niet bekend.

Bron: RadioFreak

Nieuw op 3FMFan: Alle 3FM-gerelateerde video's

Naast de video's die 3FM zelf maakt komen er nog veel meer video's online, zowel zelfgemaakt door bandjes en andere bezoekers als door mensen die de webcambeelden opnemen en deze beelden op Youtube zetten.

Om deze reden is het vanaf heden mogelijk om al deze video's op 3FMFan te bekijken. Klik hierboven op 'Video' of kijk onderaan op de homepage voor de nieuwste video's.

Coen en Sander vieren de zomer!

Coen en Sander hebben het he-le-maal gehad met de sneeuw, kou en alles wat er bij deze donkere winterdagen komt kijken! Omdat het nog wel even duurt voordat de sneeuw verdwijnt en de DJ’s in het zonnetje kunnen zitten hebben ze besloten niet langer te wachten. Als het warme weer niet naar Coen en Sander komt, dan komen zij wel naar het warme weer!

Morgen (vrijdag) staat De Coen en Sander Show in het teken van zomer. De studio wordt omgetoverd tot een exotisch strand en de heren gaan omgeven door palmbomen, cocktails en ijsjes in hun zwembroek twee uur lang een zomer editie van De Coen en Sander Show presenteren. Om het af te maken draaien de DJ’s uiteraard alleen maar zomerse platen. De 3FM-collega’s doen ook een duit in het zakje en draaien in de aanloop naar de uitzending elk uur een knaller van een zomerhit!

Bron: Coen en Sandershow

3FM kiest eind april stad voor Glazen Huis

Enschede, Eindhoven, Amersfoort, Veenendaal, Haarlem, Leiden, Den Bosch en Nijmegen hebben zich gemeld bij 3FM omdat ze eind dit jaar graag het Glazen Huis zouden willen hebben in hun stad. Dat meldt een woordvoerster van de publieke popzender aan RadioFreak.nl. Gisteren maakte de zender bekend dat er al meer dan tien steden 3FM Serious Request willen, maar van acht steden is de interesse het meest serieus. Maastricht haakte vorig jaar al af.

"De steden mogen een plan aanleveren en naar aanleiding van die plannen worden steden en pleinen bezocht", aldus de woordvoerster. "We verwachten eind april bekend te kunnen maken in welke stad het Glazen Huis eind december 2010 komt te staan."

Update:
Hiernaast zijn ook Zwolle, Heerlen en de gemeente Haarlemmermeer in de race voor het Glazen Huis.