Nieuws

« Terug naar het overzicht

Serious Request: Huis in Kenia & 3FM in de postzegels

Gelijktijdig met de Nederlandse en Belgische editie van 3FM Serious Request, zal er dit jaar voor het eerst ook een Afrikaanse versie zijn. Van 19 tot en met 24 december organiseert Ghetto Radio in Nairobi, Kenia Serious Request. Met een Glazen Huis, met drie DJ's die niet eten, een keur van artiesten en live entertainment en natuurlijk zo veel mogelijk verzoekplaten. De locatie van het huis is in het hart van de stad: The Kenyatta International Conference Centre.

Net zoals in Nederland, België en Zweden willen de dj's in het Glazen Huis in Nairobi aandacht vragen voor vluchtelingenhulp. Deze stille ramp treft jaarlijks 36 miljoen mensen wereldwijd. Serious Request Nairobi zal dit jaar nog geen fondsen werven, maar wil zich profileren als een 'content hub' richting de Europese media. Voor 2008 is er in Nairobi nog geen directe samenwerking met het Rode Kruis. De fondsenwerf campagne en een samenwerking met Kenya Red Cross gaat waarschijnlijk met de editie in 2009 van start. Het thema van Ghetto Radio Serious Request: 'On the run, not outta sight.'

Vanuit het Glazen Huis in Nairobi willen de dj's dagelijks schakelen met de andere huizen in Breda en Gent. Live audio en video wordt gestreamed via websites. De Keniaanse Publieke Omroep (KBC) zal dagelijks een programma uitzenden 'Serious Request TV' op televisie.

3FM Serious Request postzegels
3FM gaat dit jaar ook geld ophalen op het postkantoor. Dit door middel van de verkoop van speciale 3FM Serious Request postzegels, in samenwerking met TNT Post. Er gaan vanaf heden rond de twintig bijzondere Decemberzegels in de verkoop. Voor een setje postzegels inclusief vijf speciaal ontworpen wenskaarten betaal je €8,95 en daarmee steun je het vluchtelingenproject van het Rode Kruis, het doel van Serious Request 2008.

De sets met zegels en kaarten zijn te koop bij alle postkantoren en bij Brunawinkels. Met de kaarten en postzegels kun je natuurlijk de jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsgroeten overbrengen, of een kaartje sturen naar één van de 3FM-dj’s in het Glazen Huis. Als je kaartje voorzien is van een 3FM Serious Request-postzegel, dan maak je kans op een backstage rondleiding in het Glazen Huis, iets dat eigenlijk alleen weggelegd is voor de vele BN’ers die elk jaar langskomen.

Reacties

Ik zeg op naar de bruna morgen :)

Reageer!









Tik het getal achter het tekstveld over (verplicht):
7480