Nieuws

« Terug naar het overzicht

Serious Request dit jaar in Breda

3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis, zet zich dit jaar in voor vluchtelingen. Jaarlijks worden 36 miljoen mensen uit hun woning verdreven als gevolg van conflicten. Van de ene op de andere dag moeten zij het doen zonder een dak boven hun hoofd en zonder voedsel en drinkwater. Voor deze stille ramp doet 3FM in de week voor Kerst een Serious Request.

Van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december zamelen drie dj’s vanuit het Glazen Huis geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Dit jaar staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda.

Het aantal mensen dat op de vlucht slaat door conflicten, groeit nog jaarlijks. Het resultaat: 36 miljoen vluchtelingen wereldwijd.
Vluchtelingen die naast persoonlijke bezittingen vaak ook elke vorm van primaire levensbehoeften kwijt zijn. Geen vaste woonplek, geen onderdak, geen medische hulp, geen veiligheid en geen eten of drinken.

Het Rode Kruis helpt de getroffenen met voedsel, drinkwater en
gezondheidszorg. Daarnaast biedt de noodhulporganisatie onderdak en voorziet het de vluchtelingen van bouwmaterialen om verwoeste woongebieden weer leefbaar te maken. 3FM geeft met Serious Request deze stille ramp een gezicht.

Florent Luyckx, zendermanager 3FM: “Een dak boven je hoofd is zo ongeveer de meest basale behoefte van ieder mens. Het is onvoorstelbaar dat ieder jaar miljoenen mensen op de vlucht raken omdat ze in één klap nagenoeg alles kwijt zijn. Dit probleem móet beter belicht worden, daarom heeft 3FM dit jaar vluchtelingenhulp gekozen als onderwerp voor Serious Request. Het is fantastisch dat de gemeente Breda daar ons dit jaar bij gaat helpen.”

Serious Request 2008 in Breda
Na drie jaar de Neude in Utrecht stond het Glazen Huis vorig jaar voor het eerst op een andere locatie, namelijk op het Plein in Den Haag. Dit jaar heeft 3FM gekozen voor de zuidelijke gastvrijheid van Breda, waar het Glazen Huis zes dagen lang op de Grote Markt staat.

Burgemeester van Breda, Peter van der Velden: “Het is voor Breda natuurlijk een enorme opsteker dat 3FM onze stad als thuisbasis voor deze actie heeft gekozen. We realiseren ons terdege dat we aardig wat waar te maken hebben en dat kunnen we samen, in deze stad en regio. We investeren er flink in om een sociale stad te zijn: we zetten veel in op zorg voor elkaar en sociale cohesie, ook over de grenzen heen. Breda levert een bijdrage aan het realiseren van de VN Millenniumdoelen en gaat bewust om met internationale solidariteit. In die context sluiten de doelen van Serious Request aan bij onze ambities. Kortom, we zullen als een goede gastheer voor deze actie zorgen en samen inzetten op een enorme opbrengst.”

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet de zender zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de Kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio, ergens in Nederland. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het doel van de actie. De dj’s roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd. In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM Serious Request € 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Congo €2.203.549,-. In 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie en samen met 3FM werd een bedrag van € 5.596.838,13 binnengehaald voor de slachtoffers van landmijnen wereldwijd. In 2007 haalde 3FM samen met Studio Brussel en het Zwitserse Couleur Trois voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld een recordbedrag binnen van €8.754.252,-.

Bron: Persbericht 3FM


Grotere kaart weergeven

Reacties

We gaan er samen met 3FM en iedereen die vluchtelingen een warm hart toedraagt een geweldig succes van maken. Welkom in Breda!

Reageer!









Tik het getal achter het tekstveld over (verplicht):
5872